Namai ir pramogos. Hobiai

Kodėl mano šuo taip elgiasi?

Kiekvienas šuns šeimininkas pripažins, kad kartu su nesavanaudiška šuns meile gavo ir problemų, kurias „atsinešė“ mielas augintinis. Kodėl jis graužia batus, nors turi savo žaislų, kodėl piktai urzgia, kai mėgini atsisėsti į mėgstamą fotelį, kodėl nekenčia dviratininkų – tai tik keletas klausimų, kurie neduoda ramybės dažnam didelio ar mažo keturkojo šeimininkui. Ši knyga padės įminti […]

Sodas, daržas, gėlynas lengvai

Lietuvių autoriai, remdamiesi profesine ir asmenine patirtimi, parodys lietuvių sodininkams, daržininkams ir gėlininkams, kad rūpintis gražia aplinka bei užsiauginti gėrybių yra malonus užsiėmimas ir nekainuoja daug pastangų. Sužinosite apie dizaino tendencijas, aptiksite rekomendacijų, kur, ką ir kaip auginti, perspėjimų, kokių augalų reikėtų vengti, kad nepakenktumėte sau ir aplinkai, rasite informacijos apie keistus ir įdomius augalus […]

Grožio paslaptys ir 5 Tibeto pratimai

Grožis nereikalauja aukų, jei jis sklinda iš vidaus. Penkiuose Tibeto  pratimuose yra viskas, ko reikia natūraliam grožiui pasireikšti. Visiems žinomas posakis „Grožis reikalauja aukų“. Ko tik nesigriebia žmonės, kad gerai atrodytų! Vis jaunesni jie ryžtasi sudėtingoms ir brangioms plastinėms operacijoms, lieja devynis prakaitus sporto salėse, leidžiasi nuodus nuo raukšlių. Vis dėlto kiekvienas jaučiame ir matome, kad […]

Pasaulio futbolo čempionatai (I-asis Urugvajus 1930m., II-asis Italija 1934 m.). I tomas

Knygų serija “Pasaulio futbolo čempionatai” (numatoma išleisti XVIII tomų) buvo rengiama beveik 30 metų, kol pagaliau išvydo dienos šviesą…T.1 – tai pasakojimas apie I ir II pasaulio futbolo čempionatus (I –asis Urugvajuje 1930 m., II- asis Italijoje 1934m.), jų atrankines ir finalines rungtynes, čempionatų futbolo „žvaigždes“ .Knyga gausiai iliustruota, joje rasite daug statistinių duomenų, įdomių […]

Skiautinių enciklopedija

Sužinosite, kaip sukurti nuostabių skiautinių. Išsamios iliustracijos paaiškins, kaip žingsnis po žingsnio išmokti šio įdomaus meno. Labai užsiėmęs, bet kūrybingas skiautinių kūrėjas ras daug patarimų, kaip kirpti ir pjaustyti detales, ir galės pasiekti puikių rezultatų per trumpesnį laiką. Šiame puikiame vadove pateikti svarbiausi dalykai nuo paprastų patarimų iki pažangių technologijų. Knyga ypač pravers pradedantiesiems ir […]

Būk ištikimas sau. Helenos Exley dovanų knygelė

Būk narsus. Būk ištikimas sau. Puoselėk tikrąsias vertybes. Mylėk save ir kitus. Žingsniuok per gyvenimą oriai. Tai dovana visam gyvenimui.Knygelėje esančios citatos ragina darbe šeimoje ir kasdieniniame gyvenime puoselėti dorą ir gerumą sąžiningumą ir drąsą skatina neprarasti tikėjimo rizikuoti siekti įgyvendinti savo svajones.Prekinis ženklas: Naujoji Rosma

Meninis veltinys. Tradicija ir dabartis

Nė viena tekstilės technologija Lietuvoje taip greitai neišpopuliarėjo ir nesusilaukė tiek sekėjų tarp profesionalų ir mėgėjų, kaip veltinys. Atsirado ir kitų dailės krypčių kūrėjų, sėkmingai išbandžiusių veltinio galimybes. Knyga “Meninis veltinys. Tradicija ir dabartis“ tarsi kompasas tikslingai orientuos vėlimo technikos mėgėjus, supažindins su veltinio kaip meno ir amato istorija pasaulyje ir Lietuvoje, padės suvokti, kad meninio […]

Trečioji tinginės valgių knyga

Esu tvirtai įsitikinusi: jei norite, kad patiekalas būtų skanus, jį reikia gaminti su malonumu! “Trečiojoje tinginės valgių knygoje. Gyvenimo šventė“ likau ištikima savo principams – stengiausi surinkti jums receptus gardžių šventinių patiekalų, kuriuos gamindama nesugaišite daug laiko. Visus šiuos puikius gardumynus su džiaugsmu ir puikia nuotaika galima gaminti kasdien arba jais papuošti šventinį stalą. Trokštu, […]

Naujoji priešvėžinė mityba

Knyga Naujoji priešvėžinė mityba supažindina, kaip iš agresyvių vėžio ląstelių galima atimti maisto medžiagas ir užkirsti kelią joms plisti. Šis mitybos būdas apsaugo ir nuo daugelio kitų medžiagų apykaitos ligų – diabeto, širdies ir kraujagyslių ligų bei Alzheimerio ligos. Knygoje pateikiama: Daugiau nei 100 pusryčiams, pietums ir vakarienei skirtų sveikų valgių, saldžių ir aštrių užkandžių […]

Japonijos spalvos ir skoniai

AURELIJUS ZYKAS – Vytauto Didžiojo universi­te­­to Azijos studijų centro vadovas, politikos mokslų daktaras. Japonijoje praleido ketverius metus, studijuodamas prestižiniuose univer­sitetuose, atliko mokslinius tyrimus, dirbo Lietuvos Respublikos ambasadoje Tokijuje. Pastaruoju metu dėstė Suomijos, Austrijos, Taivano, Japonijos ir Korėjos universitetuo­se, išleido mokslinių darbų užsienio kalbomis. Kadangi puikiai moka japonų kalbą yra vienas iš geriausių vertėjų, dirbančių aukščiausio […]